Nederlands


Aikido Nieuws

3 jaar Aikido Kennemerland

Geplaatst op: vrijdag, 9 september 2016


3 Jaar Aikido Kennemerland

Deze week bestaat Aikido Kennemerland alweer 3 jaar! In het begin was Aikido Kennemerland alleen actief in Haarlem, onder de naam 023Aikido. Later werden de Aikido lessen in andere plaatsen in de regio gegeven en is de naam veranderd in Aikido Kennemerland. Zoals een echte start-up kenmerkt zijn er veel initiatieven gestart en sommige hiervan waren succesvol en sommige minder. Dit heeft zich geuit in het lesaanbod, maar ook in de locaties waar werd lesgegeven. 

Locaties Aikido Kennemerland

In de loop deze jaren zijn er veel verschillende Aikido locaties geweest naast de locatie in Haarlem, waaronder Castricum, Heemskerk, IJmuiden, Uitgeest en Velserbroek. Sinds september 2016 heeft Aikido Kennemerland besloten zoch volledig te gaan concentreren op Heemskerk en Uitgeest met lessen op woensdag, donderdag & vrijdag en is Haarlem komen te vervallen. wellicht dat de andere locaties over een tijdje weer gaan beginnen!

Beginners en gevorderden

De afgelopen jaren hebben er veel mensen op de mat gestaan om kennis te maken met Aikido middels een gratis proefles of de introductiecursus van een maand. Hiervan zijn er veel mensen "blijven hangen" en momenteel staat er leuke groep nieuwe Hakama-dragers naast de nieuwe instroom van beginners. Daarnaast hebben ook diverse yudansha de weg gevonden naar de Aikido lessen van Aikido Kennemerland en zij hebben een erg goede bijdrage aan de lessen middels hun ervaring en inzichten.

Viering 3 jaar Aikido Kennemerland

Net als ieder jaar vindt er een leuke Aikido stage plaats om weer een jaartje Aikido Kennemerland te vieren. Dit jaar zullen we dit doen op zondag 18 september van 10.00-12.00 uur bij Aikido Uitgeest. Er zal eerst een half uur bokken plaatsvinden, erna een uur Aikido en er wordt afgesloten met een half uur Jo. Deelname aan de stage kost €10,- en erna gaan we gezamenlijk ergens lunchen. 

Foto's Aikido Kennemerland sinds 2013

2013: Een les bij Aikido Haarlem op de Ambonstraat.

Aikido Haarlem Ambonstraat 2013

2014: de eerste Aikido les in Velserbroek.

eerste les Aikido Velserbroek 2014

2014: eerste les Aikido Castricum

eerste les Aikido Castricum 2014

2014: Eerste les Aikido Heemskerk, in de Bachstraat nog.

eerste les Aikido Heemskerk Bachstraat

2014: Eerste stage Wilko Vriesman bij Aikido Kennemerland.

Stage Wilko Vriesman Aikido Kennemerland 2014

2015: Eerste les Aikido Uitgeest

Eerste les Aikido Uitgeest 2015

Laten er nog vele leuke trainingen, stage's en foto's volgen!

Hans Boersma 09-09-2016