Ron Galestien

Aikido 

Kennemerland

Ron Galestien

Ron Galestien is 2e dan aikido en verzorgt op maandag de les voor beginners en gevorderden in Haarlem.

Op 10-jarige leeftijd ben ik begonnen met judo. Dat heb ik tot mijn achttiende gedaan. Ik had toen bruine band. Na mijn militaire dienst ben ik met karate begonnen. Daarna heb ik acht jaar atletiek beoefend en aan badminton gedaan. Na acht jaar krachttraining ben ik overgestapt op aikido. Dat is de mooiste sport die ik ooit heb beoefend.

Aikido heeft mij altijd gefascineerd, sinds ik in de jaren ’80 op de televisie een sportgala zag met een demonstratie van Christian Tissier. Maar tot 2001 heb ik nooit een dojo gevonden waar ik me thuis voelde. Toen ben ik begonnen bij Theo Kuil en Sonja Winkelman (CASA Amsterdam, Castricum en Beverwijk). Mijn shodan-examen heb ik afgelegd bij Tomohiro Mori. Hij was bijzonder dynamisch. Dat sprak mij erg aan. In 2018 heb ik mijn tweede dan gehaald.

Sinds 2014 train ik met veel plezier bij dojo Aikido Kennemerland van Hans Boersma. De lijn Tissier staat centraal in onze dojo. Dat vind ik persoonlijk de mooiste aikidostijl. Naast Tissier is Bruno Gonzalez een groot voorbeeld voor mij. Hij is heel stijlvol en bijzonder effectief in de manier waarop hij aikido beoefent.
Aikido is inmiddels een belangrijk deel van mijn leven. Het is een echte passie. Aspecten die me fascineren zijn het aanleren van een goede houding, het werken vanuit je centrum en het zoeken naar balanspunten. Aikido helpt je ook om een positieve mentale instelling te ontwikkelen. Wat aikido voor mij ook bijzonder maakt is dat er nog zo veel te leren valt. Je blijft een leerling. En je leert van elkaar, zelfs van je leerlingen.
Lesgeven vind ik erg leuk. Aikidoka’s zijn erg positief en gaan met veel enthousiasme de mat op. Ik vind het heel mooi om onze leden op weg te kunnen helpen naar een volgend niveau. Dat geeft mij echt voldoening.

HAARLEM EN UITGEEST

AIKIDO KENNEMERLAND

Lessen

Jeugdlessen Aikido

Beginners & Gevorderden