Nederlands


Jeugdlessen Aikido

Jeugdlessen Aikido

Aikido is een Japanse verdedigingskunst voor alle leeftijden, dus ook voor de jeugd. Aikido Kennemerland heeft twee speciale groepen voor jeugd in Haarlem: de jeugdgroep voor jongens en meiden van 8 t/m 14 jaar en de jeugdgroep voor 14 – 16 jarigen. Deze laatste groep vormt de brug naar de reguliere lessen. Jeugdigen kunnen daarom naar wens ook deelnemen aan de reguliere lessen. Aikido Uitgeest biedt per december 2016 geen speciale jeugdlessen meer aan. Wel is het mogelijk deel te nemen vanaf 12 jaar tijdens de les op vrijdag in Uitgeest van 19.30-20.30 uur. Je bent altijd welkom voor een of meerdere proeflessen!

jeugdles Aikido Haarlem

Jeugdlessen Aikido Kennemerland

Dag Tijden Training Locatie Leraar
Maandag 18.30-19.30 uur Mat 1: Jeugd 8-14 jaar
Mat 2: Jeugd 14-16 jaar
Lorentzkade 62, Haarlem

Luc van der Linden

Dave Meijland

Maandag 19.30-21.00 uur * Beginners & Gevorderden Lorentzkade 62, Haarlem Hans Boersma
Donderdag 19.30-21.00 uur * Beginners en Gevorderden Lorentzkade 62, Haarlem Paul Köster
Vrijdag 19.30-21.00 uur * Beginners & Gevorderden Castricummerweg 13, Uitgeest Hans Boersma

 *van 19.30-20.30 uur toegankelijk vanaf 12 jaar

Voorbeeld Aikido jeugdles

aikido voor jeugd

Over jeugdlessen Aikido

In de jeugdlessen Aikido leer je de gewone aikidotechnieken en doe je ook oefeningen (spelletjes) waardoor je beter gebruik maakt van je lichaam. Aikido is een krijgskunst, maar dan zonder competitie. Als je een tijdje bezig bent met aikido, zul je merken dat je jezelf beter kunt beheersen en concentreren. Ook krijg je meer vertrouwen in het contact met andere kinderen. Dat is allemaal mooi meegenomen voor op school of op straat!

 

Je zult merken dat de lessen elke week anders kunnen verlopen en dat is juist het leuke van aikido. Als je een tijdje doorgaat zul je ervaren dat je lichaam soepeler wordt. Bij aikido maak je gebruik van de energie van de ander, dus je hoeft niet sterk te zijn. Je kunt ook examens doen, alleen als je het zelf wilt. Je doet dit in overleg met je leraar.

jeugdles aikido haarlem