Beginners & Gevorderden

AIKIDO 

KENNEMERLAND

Aikido Kennemerland biedt lessen aan verschillende niveau’s. Zowel beginners als gevorderden kunnen hun weg vinden. Iedereen kan Aikido beoefenen, van jong tot oud. Je partner zal het niveau op jouw vaardigheden afstellen. We zullen rustig opbouwen. Als je nog moeite met een bepaald onderdeel hebt, dan zullen we je trainen op dit onderdeel en stapsgewijs zul je vanzelf beter worden. 

 

Trainingsroutine

De routine van de trainingen zien er voor elk niveau hetzelfde uit. Elke training begint met een warming-up. We besteden hierbij aandacht aan het opwarmen en soepel maken van het lichaam. Daarnaast besteden we ook aandacht aan ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen. Daarna worden de Aikidotechnieken getraind. Afhankelijk van je niveau, oefen je met één of meerdere aanvallers en met of zonder wapen. We eindigen de lessen met oefeningen om het lichaam weer tot rust te brengen. 

BEGINNERS & GEVORDERDEN

Bij Aikido ben je er niet op uit om je tegenstander te blesseren. Je zoekt de zachte weg zodat je je tegenstander kunt neutraliseren. Er is zelden heel zwaar lichamelijk contact, dat maakt de kans op blessures klein. Ook beginners kunnen dus zonder al te veel moeite meedoen met de Aikidolessen. 

HAARLEM EN UITGEEST

AIKIDO KENNEMERLAND

Lessen

Jeugdlessen Aikido

Beginners & Gevorderden