Nederlands


Aikido Blog

In dit Aikido blog vermelden we interessante stukken over Aikido Kennemerland, zoals examens, stages en meer. Daarnaast alles wat er met Aikido te maken heeft, zoals het vouwen van je Hakama, hoe maak je je band vast etc. Leuke tips? Mail ze naar info@aikidokennemerland.nl.

Aikido Centrum Haarlem overgenomen door Aikido Kennemerland

Per 1 februari is het officieel: Aikido Centrum Haarlem valt onder Aikido Kennemerland. 

hans boersma en martin kobersteinAikido Centrum Haarlem is een bekende Aikido school in Haarlem, die dit jaar alweer bijna 20 jaar... lees meer

Aikido Kennemerland leerlingen bij stage Christian Tissier

Na de mooie verhalen van leraar Hans Boersma over Christian Tissier en zijn geweldinge lessen, was het voor sommige leerlingen dan eindelijk zover: voor de eerste keer trainen bij Christian Tissier Shihan! Lees hier meer.

aikido kennemerland christian tissierVanuit Aikido Kennemerland waren aanwezig: Max, Hans, Oscar, Catherine, Zarko, Ilse, Bert, Paul, Rick en Ron

Aikido stages ook voor beginners?

Als je nog maar kort met Aikido bezig bent is trainen in je dojo leerzaam en daarnaast train je met een vaste groep Aikidoka's.

aikido stage Kobayashi

Uiteindelijk wil je ook wel een keer naar een regionale of nationale stage,  maar kan dit ook als beginner, of pas vanaf een bepaalde kyu-graad? Lees meer in het verslag van Wilco van Marion (6e kyu) van zijn eerste nationale AIkido stage.

Borduurwerk op je Aikidokleding?

Je Aikido kleding laten borduren met je naam is gebruikelijk in Japan. In het Westen lijken we een beetje te worstelen met dit onderwerp, waarschijnlijk omdat we er nog niet alles over weten. 

fouten in Japanse karakters

Moet je dit standaard doen, vanaf een bepaalde kyu-graad of is het alleen voor yudansha? Lees hier meer.